review

Heb je plannen de nieuwste elektronica aan te schaffen en dub je al enige tijd over een bepaalde smartphone? Wil je weten of je wel kwalitatief juiste kabels hebt als je die van een bepaald merk koopt? Dan kun je erg veel baat hebben bij de online reviews. Het is in feite de enige manier om een objectieve beoordeling van een product of dienst te krijgen. Het is echter wel oppassen geblazen. 

Online reviews worden nogal eens gemanipuleerd

Oppassen? Ja, want niet zelden wordt nog wel eens gemanipuleerd als het om online reviews gaat. Niet zelden worden ze door de producent zelf gemaakt en zijn ze om die reden alleen maar lovend. Wil je nou echte online reviews van echte mensen, dan kies je voor een bedrijf dat online reviews verzameld en de authenticiteit checkt. Is dit het geval, dan vind je altijd een vermelding van het bedrijf dat de reviews verzamelde op de website van de aanbieder. Staat er niets bij, dan mag je al op voorhand vraagtekens plaatsen bij de onafhankelijkheid van de recensies die je leest. 

Compleet beeld van zowel aanbieder als product

Online reviews heb je heel uitgebreid en zeer beknopt. In de perfecte review lees je iets over het bedrijf dat een bepaald product levert en wordt aangegeven waarom je juist voor deze aanbieder zou moeten kiezen. In een goede online review wordt de betrouwbaarheid van een bedrijf gecheckt en komt bijvoorbeeld ook de dienstverlening van een bedrijf aan de orde. Mocht je dus een klacht hebben, kun je die dan ook indienen? Een goede online review geeft je een compleet beeld van aanbieder en product.

Maak zelf ook een online review

Online reviews helpen je echt verder. Het is informatie uit de eerste hand, van mensen die al gebruik maken van een product dat jij wilt kopen. Ze raden je de koop aan of juist af. Door je te verdiepen in online reviews verklein je de kans op een miskoop en neem je altijd een weloverwogen beslissing. Om die reden is het wel zo fair om voortaan zelf ook een online review te maken. Zo kun jij andere mensen ook helpen als die voor lastige keuzes staan. 

Zo krijg je een reëel beeld van product of dienst

De laatste jaren is de beoordeling van de consument van doorslaggevende betekenis geworden. Bij twijfel raadpleegt vrijwel iedereen tegenwoordig de website van een betrouwbare verzamelaar van recensies. Op basis van de praktische informatie en de opbouwende kritiek van mensen die een product al gebruiken, kun je een veel betere afweging maken of het product aansluit bij jouw wensen. De aanbieder zelf is uiteraard altijd lovend, een goede online review geeft je daarentegen een zeer reëel beeld van product of dienst.