Vind jij het ook iedere keer weer een enorme uitdaging om geschikte schoenen te vinden? Vooral wanneer je gevoelige voeten hebt, is het aanbod in hiervoor geschikte schoenen natuurlijk ontzettend klein. Je wilt natuurlijk niet alleen schoenen dragen die fijn zitten, maar ze moeten er ook optisch nog enigszins aantrekkelijk uitzien. Gelukkig is daar een oplossing voor. Xsensible schoenen zijn namelijk schoenen die niet alleen speciaal geschikt zijn voor mensen met een probleem aan hun voeten, maar zijn ook nog eens qua uiterlijk mooi. Deze combinatie zorgt ervoor dat je ook met een ‘lastig’ paar voeten een geschikte schoen kunt vinden passend bij jouw stijl.

Het ontstaan van Xsensible

Xsensible schoenen is een Nederlands merk dat inmiddels al jarenlang toonaangevend is op het gebied van schoenen voor mensen met een wat lastigere voet. Deze schoenen zijn namelijk op een dusdanige manier ontwikkeld, dat ze niet alleen extra comfort bieden, maar er ook mooi uitzien. Vooral het nieuwste concept, de Stretchwalker, dat is Japan is ontwikkeld is uitermate populair. Deze schoen kenmerkt zich namelijk door de extra aandacht die is gegeven aan het comfort. Zo is het dragen van deze schoenen voor veel mensen te vergelijken met het dragen van pantoffels, maar dan met extra ondersteuning. Je kunt je dus wel voorstellen hoe fijn of ze zitten.

Hoe vallen de Xsensible schoenen?

Zou jij wel eens een keer een paar Xsensible schoenen willen proberen, dan is het handig te weten hoe deze schoenen ‘vallen’. Doorgaans kan het bij verschillende schoenenmerken wel eens zo zijn dat je ergens net een maatje groter of kleiner van nodig hebt, omdat de schoenen kleiner of juiste groter uitvallen. Het bijzondere aan de Xsensible stretchwalker, is dat deze werken op basis van een GX en HX maat, maar hoe werkt dit eigenlijk? Als we gaan kijken naar de afkortingen, dan staan deze voor:

E – Extra smalle pasvorm

G – Smalle normale pasvorm

H – Brede normale pasvorm

K – Extra brede pasvorm

De X die in de maat staat, betekent het leer dat wordt gebruikt. Dus kies je voor een GX dan is dit een schoen met een smalle normale pasvorm. Het grote voordeel aan het stretchleer van deze schoenen, is dat het meerekt met eventuele problemen op de voet. Dus stel je hebt last van een knobbel aan de zijkant van je voet, dan zorgt het meerekkende leer ervoor dat je voeten niet extra strak in de schoen zitten, waar dit bij veel andere schoenen wel het geval is.

Zijn deze schoenen ook geschikt zonder voetproblemen?

Het fijne aan deze schoenen is, is dat ze absoluut niet speciaal zijn voor mensen met schoenen. Ze worden dan wel vaak vergelijken met orthopedische schoenen, maar dat zijn ze eigenlijk niet. Deze schoenen worden namelijk niet op voet gemaakt, waardoor ze voor iedereen beschikbaar zijn. Vooral mensen die veel lopen kiezen voor deze schoenen. Hierbij kun je denken aan mensen in de zorg of bijvoorbeeld een postbode. Kortom, deze schoen kan mede door het hippe uiterlijk door echt iedereen gedragen worden.

Lijkt jou het nu ook wel wat en wil je wat meer informatie ? Neem dan gerust een een kijkje op https://www.vankeekenbodegraven.nl/nl/ voor het complete aanbod met schoenen.