Een schoenen-addiction, veel vrouwen én mannen hebben herkennen het. Je hebt het ene paar nieuwe schoenen nog maar een paar keer gedragen en je oog is alweer gevallen op een ander paar schoenen die je aan je collectie wilt toevoegen. Het gaat daarbij vooral om sneakers van bekende sportmerken, maar ook een laarzencollectie wordt, voornamelijk voor vrouwen, met veel plezier uitgebreid.

Het is niet de meest goedkope hobby, het shoppen van schoenen, maar toch hebben veel mensen ‘last’ van deze hobby. Een nieuw paar schoenen in de kast, daar worden we vrolijk van. Gelukkig zijn schoenen ook in de aanbieding te koop of shop je ze tegenwoordig eenvoudig tweedehands via speciale apps. Zo kun je dus zelfs met wat minder budget tóch steeds weer van nieuwe schoenen genieten.

Sokken zijn belangrijk bij het dragen van schoenen. Voor sneakers heb je bijvoorbeeld speciale sneakersokken. Dit zijn lage sokken, ook wel enkelsokken, die dus niet, of maar een klein beetje, boven je schoen uitkomen. Een blote enkel is in de zomer vaak de bedoeling omdat het leuk staat en omdat het weer er naar is. In de winter kun je sneakers ook dragen met hoge sokken er in. Tegenwoordig zijn sokken voorzien van vrolijke kleuren en prints die gezien mogen worden! In laarzen kun je altijd hoge sokken dragen, dat zit lekker om je voet en enkel én je voorkomt dat een laars misschien gaat irriteren aan je been (indien het om hoge, strakke laarzen gaat).
Draag je speciale wandelschoenen? Ga dan voor stevige wandelsokken die goed vocht afvoeren. Ga liever voor een maatje groter dan een maatje te klein. Wandelsokken mogen namelijk niet te strak zitten, dat kan gaan knellen en zorgt voor pijnlijke blaren en irritaties.

De kleur van je sokken kun je afstemmen op de schoenen die je draagt en je outfit.
Iedereen heeft hierin zijn eigen smaak. Daarnaast vindt de een wel dat de sok mag opvallen terwijl de ander dat niet vindt. In witte gympen kun je witte sneakersokken dragen, maar je kunt ook kiezen voor een vrolijke blauwe of rode kleur, het is maar net wat bij jou past en wat jij leuk vindt. Ook kun je de kleur van je sokken laten matchen met de kleur van de top die je draagt. Blauwe blouse met blauwe sokken bijvoorbeeld. Zorg dat je altijd een ruime en gevarieerde sokkencollectie in huis hebt zodat je altijd een paar sokken hebt die mooi zullen staan! En wist je dat vrijwel alle sokken in principe voor zowel mannen als vrouwen te dragen zijn? Als jij en je partner/huisgenoten dus dezelfde maat dragen zou je ook je sokkencollectie met elkaar kunnen delen! Zo raak je ook nooit meer in de war met de sokken.