Air max

Nike heeft voor het komende seizoen ervoor gekozen om een nieuwe wand te laten bouwen om de kleding en schoenen te presenteren.

Om de wand extra op te laten vallen heeft Nike gekozen voor een concept met meer interactie. Zo hebben ze de wand voorzien van een aantal lcd schermen om video’s op te kunnen vertonen.

Naast deze lcd schermen is er ook een full color lichtkrant gemonteerd. Al kunnen we hier niet echt spreken van een lichtkrant want in werkelijkheid is het een full color led wall. De led wall kan namelijk naast tekst ook afbeeldingen en video’s weergeven. Omdat de led wall in verschillende delen is op te delen kan Nike zo boven elk segment waar ze andere artikelen presenteren andere content plaatsen. Zo kan er boven de Nike air max schoenen het logo van Nike air plaatsen en boven bijvoorbeeld de Nike air Jordan schoenen weer een ander logo.

Aansturing led wall

Het geheel wordt aangestuurd met een aansturingskaart die vanuit het hoofdkantoor wordt bediend. Ze kunnen vanuit daar dus alle 57 Nike winkels die dit systeem hebben voorzien van andere content.

De leverancier van deze led wall is Leddisplayexpert uit Breda en in Nederland is deze led wall te zien in het filiaal op de Lijnbaan in Rotterdam.