Bijna alle overhemd merken hebben er wel enkele in hun assortiment. Korte mouw overhemden zijn het perfecte kledingstuk voor in de warme maanden. Heel vroeger hadden alle overhemden korte mouwen of eigenlijk, geen mouwen. Pas later werden deze eraan gezet. In de decennia ’s die volgden waren overhemden met korte mouw “not done”. Het paste niet bij de chique en zakelijke uitstraling.

Korte mouw overhemden niet meer uit het straatbeeld weg te denken

Maar het modebeeld veranderde weer, steeds meer fleurige kleuren en prachtige stoffen werden gebruikt om fantastische overhemden te maken. Omdat deze vrolijke kleuren en licht dragende, goed absorberende stoffen ook in de zomer erg in trek zijn waagde de modekoningen zich er toch weer aan. korte mouw overhemden zijn een langdurige trend, een trend die keer op keer de zomer weer haalt. De korte mouw overhemden zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken, je ziet ze in allerlei pasvormen.

Nonchalant, stoer en zomers

Men draagt dit kledingstuk op veel verschillende manieren. In de zomer wordt niet vaak voor een nette pantalon gekozen. Eerder een stoere spijkerbroek of een leuke vlotte korte broek. Korte mouw overhemden worden dan ook bijna nooit in de broek gedragen maar nonchalant over de broek met de bovenste knoopjes los. Wanneer je jouw look nog stoerder wilt maken dan zijn de Italiaanse korte mouwen overhemden wat jij zoekt!

Italiaans korte mouwen overhemden

Italiaanse overhemden zijn populair. Italiaanse overhemden met korte mouw onderscheiden zich door de pasvorm, namelijk: sterk getailleerd en mooi uitgesneden. Dit resulteert in Italiaanse korte mouwen overhemden die zeer smaakvol en modieus zijn. Italiaanse overhemden zijn te herkennen aan:

  • Opvallende designs
  • Hoge boorden
  • Dubbele kragen
  • Fantastisch dessins
  • Fijne stoffen
  • (Vaak) dubbel getwijnd of op z’n Italiaans: Doppio Ritorto
  • Met oog voor detail gemaakt