adem

Het is erg vervelend wanneer je regelmatig last hebt van een slechte adem. Zeker omdat je hier zelf vaak niks aan kunt doen. Het kan je erg onzeker en ongemakkelijk maken en dat wil natuurlijk niemand. Daarom is het fijn dat er tegenwoordig verschillende middeltjes zijn die hier tegen helpen. Zo zijn er speciale kauwgoms, maar je kunt ook kiezen voor mondwater of zelfs neusdruppels. Met deze handige middeltjes is jouw slechte adem in één keer verleden tijd. Lees dus snel verder om te kijken wat voor producten er allemaal zijn zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken om die slechte adem. 

Hoe kun je een slechte adem bestrijden 

Een slechte adem wordt ook wel halitose genoemd. De oorzaak hiervan is niet altijd hetzelfde, maar kan per persoon verschillen. Daarom zijn er verschillende producten het probleem allemaal op een andere manier aanpakken. Zo is er bijvoorbeeld een mondspoeling mogelijk met mondwater die een actieve zuurstof heeft waardoor je altijd een frisse adem hebt. Deze verbergt dan niet alleen de slechte adem, maar pakt echt de bacteriën in je mond aan en kunnen op deze manier de slechte adem bestrijden.  

Mondwater om halitose te bestrijden 

Een slechte adem kun je aanpakken met Oravall mondwater. Dit mondwater is speciaal geformuleerd om naast de vervelende geur te maskeren, de kern van het probleem goed aan te pakken. Op deze manier bent u voor langere tijd verlost van een slechte adem. Wat er zo fijn is aan deze mondwater, is dat er actieve zuurstof in zit. Deze actieve zuurstof bestrijdt de schadelijke bacteriën in je mond die halitose veroorzaken, maar laat tegelijkertijd de goede bacteriën met rust. Hierdoor is het erg effectief wanneer u regelmatig last hebt van een slechte adem of van een witte aanslag op je tong. De slechte bacteriën doen het namelijk niet goed in een zuurstofrijke omgeving. Zo hoef je je dus geen zorgen meer te maken om je adem, want die is altijd fris. 

Kauwgom om halitose te bestrijden 

Je kunt halitose ook bestrijden met het eten van kauwgom. Kies dan voor een gezonde kauwgom die helpt tegen slechte adem en een droge mond, bijvoorbeeld de Moist-R kauwgom. Deze kauwgom is niet geschikt voor tanden bleken, maar heeft wel tal van andere functies! Deze bevat namelijk natuurlijke xylitol van berkenbomen. De meeste kauwgoms bevatten xylitol, dit is namelijk het gezond alternatief van suiker. Echter wordt er meestal gebruik gemaakt van maisxylitol dat ook nog eens genetisch gemodificeerd is. De kauwgom van Moist-R bevat xylitol van berken en is gecertificeerd als GMO-vrij, oftewel vrij van genetisch gemodificeerde organismen. Zo weet je dus zeker dat je een goed product te pakken hebt die ook nog eens helpt met het bestrijden van een slechte adem. 

Een pipet om halitose te bestrijden 

Een andere oorzaak van halitose zijn amandelsteentjes. Dit zijn kleine brokjes die zich op je amandelen vestigen en een slechte adem veroorzaken of zelfs een keelontsteking. Doordat dit in de keel is, helpt een kauwgom of mondwater hier niet tegen. Met een TonsilFresh Cupping Glass kun je echt de oorzaak aanpakken en je keel ontzien van deze vervelende steentjes. Je plaatst het uiteinde van het pipetje op een amandelsteentje, zuigt deze vacuüm en trekt hem zo voorzichtig uit je keel. Dit is een veilige en gemakkelijke manier om een slechte adem tegen te gaan. 

Neusdruppels om halitose te bestrijden 

De oorzaak van een slechte adem hoeft niet altijd in de mond te zitten. Deze kan namelijk ook ontstaan vanuit de keel door middel van een post nasale drip of een allergie. U kunt dan een vieze smaak in de mond of een witte aanslag op de tong krijgen. De TonsilFresh Nasal Sinus Drops pakken de kern van het probleem aan en maskeren niet alleen de vervelende geur voor een korte tijd. Het product neutraliseert namelijk die vervelende anaërobe zwavel producerende bacteriën die ervoor zorgen dat uw adem slecht gaat ruiken. Hierdoor wordt de slechte adem gestopt en gaat ook de zure, vieze smaak in uw mond weg. Het voordeel van deze neusdruppels is dat er geen verslavende ingrediënten in zitten, waardoor u het op een veilige manier regelmatig kunt gebruiken. 

Een schoonmaak kit om halitose te bestrijden 

Een goede en effectieve manier om halitose te bestrijden is om de witte of gele aanslag die zich achter op je tong bevindt te verwijderen. Dit gaat erg gemakkelijk met de Tongue Clean Voordeelkit, met daarin Orapack + California Breath powerdrops. Hier zit een gel in om je tong te reinigen, een borsteltje voor je tong en speciale druppels voor je tong. Om te beginnen doe je de gel op je tong en smeer je deze in. Dan gebruik je het borsteltje om de gel en daarmee ook de bacteriën van je tong te schrapen. Vervolgens druppel je nog een paar keer per dag de speciale druppels op je tong zodat deze helemaal schoon blijft en je mond fris blijft ruiken. 

Een speciale tandpasta om halitose te bestrijden 

Een frisse adem begint natuurlijk met goed je tanden poetsen. Wanneer dit niet genoeg is, kun je ervoor kiezen om te tandpasta van OXYD-8 te gebruiken. Deze is namelijk speciaal ontwikkeld om een slechte adem tegen te gaan. Hiervoor zit er veel actieve zuurstof in de tandpasta. Daarnaast gaat hij ook een droge mond tegen door de speekselproductie te verhogen en zorgt hij voor gezond tandvlees. Uiteraard helpt het ook om gaatjes en tandsteen te voorkomen. Het is niet echt een tandpasta, maar meer een speciale gel die uitermate geschikt is om een einde te maken aan je slechte adem. 

 

Zuigtabletten om halitose te bestrijden 

Met de Dr. Katz Dry Mouth Lozenges pak jij op een eenvoudige en snelle manier je halitose aan. Deze zuigtabletten zijn erg fijn en maskeren niet alleen de slechte adem, maar pakken daarnaast ook echt de kern van het probleem aan. Ze gaan namelijk monddroogheid tegen, wat een grote oorzaak is van een slechte adem. Daarnaast zijn ze pH-neutraal en zijn ze gezoet met natuurlijke stoffen zoals xylitol en dus niet met kunstmatige zoetstoffen. Deze pastilles kun je gemakkelijk meenemen zodat je je geen zorgen hoeft te maken om een slechte adem als je niet thuis bent.