Behind the Circle is een online fashion platform opgericht om kleinere designers een plek te geven waar ze online hun collecties kunnen verkopen. Op Behind the Circle vind je unieke items die allemaal op een verantwoorde manier geproduceerd zijn. Merken die hun collecties willen verkopen worden alleen toegelaten als deze op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid aan de eisen voldoet.

Behind the Circle heeft een webshop voor designer kleding waar zowel dames als herenkleding wordt verkocht, maar ook accessoires. Doordat verschillende designers met verschillende collecties hun collectie aanbieden op Behind the Circle komt er een gevarieerd aanbod waardoor er voor ieder wat wils is. De missie is om een plek te creëren waar zowel nieuwe als bestaande kleine ontwerpers hun collecties aan heel Europa te kunnen laten zien.

Doordat er een platform is is het voor mensen die op zoek zijn naar collecties van designers ook makkelijker te zoeken. Ze hebben op een platform meerdere collecties bij elkaar waardoor ze minder hoeven te zoeken en geïnspireerd kunnen raken door de verschillende designers die hun collecties hier plaatsen. Daarnaast wordt iedere nieuwe collectie online geplaatst waardoor je iedere keer weer nieuwe items kunt scoren.

Door Behind the Circle wordt er een kans gecreëerd om je collectie te verkopen. Als startend merk ben je vaak een te groot risico voor grotere boetieks in het midden en hoge segment waardoor ze vaak je collectie niet durven in te kopen. Vaak willen kleinere buurtwinkels je merk wel een kans geven, maar worstelen zelf met het steeds veranderende modeklimaat. Daarnaast kunnen ze niet concurreren met de grotere ketens en doordat online steeds meer in opkomst is vallen hun ook steeds vaker om.

Bron: www.behindthecircle.com